Heading
11 November 2023

Read & Paint in het Wereldmuseum Rotterdam

11 November | 11:00 tot 15:00 | Wereldmuseum Rotterdam

Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam

Zaterdag 11 november vieren we in de geco-creëerde Last Room van de HA!R POWER tentoonstelling de haarverhalen van Zwarte kinderen met een Read & Paint event. Dit is een gezellige voorleesmiddag en schilderworkshop voor kinderen van 3 tot 10 jaar oud. 

 

Neem je kinderen, je nichtjes, neefjes, zusjes en broertjes mee! Iedereen is welkom. Toegang is gratis voor het museum en het Read & Paint event bij aanmelding. Aanmelding is verplicht en kan door een mailtje te sturen naar educatie-rotterdam@wereldmuseum.nl. Vermeld alsjeblieft jouw naam en de namen van diegenen met wie je eventueel komt.  

 

Het eerste voorleesmoment gevolgd door de schilderworkshop is van 11 tot 13 uur en de tweede ronde is van 13 tot 15 uur. De voorleesmomenten vinden plaats op de tweede verdieping in de laatste ruimte van de Hair Power tentoonstelling. De schilderworkshops vinden plaats in het atelier op de vierde verdieping.

 

 

 

Onze voorlezer Folashade leest voor uit ‘Mijn haar’ waarin een meisje op zoek gaat naar het beste kapsel voor haar verjaardag. Worden het vlechten, locks, cornrows of een van de andere mooie kapsels die haar familieleden dragen?  

Merete van Paint & Sip NL heeft speciaal voor dit event een tekening gemaakt op basis van het “Mijn haar” boek voor de schilderworkshop die zij daarna zal leiden.  

 

Voorlezer Folashade Keerveld
Voorlezer Shammah Brempong

Voorlezer Shammah zal ‘I am not my hair’ voorlezen, geschreven door het zesjarige Afro-Amerikaanse Deléna Thompson die haar haar was verloren door alopecia. Door alle onzekerheid, rare blikken en veranderingen heen blijft Deléna geloven dat ze dapper, slim en mooi is. Een boodschap die ze met haar boek wil delen met andere kinderen en opvoeders die met alopecia te maken hebben. 

Voorlezer Folashade Keerveld
Voorlezer Folashade Keerveld

Over onze voorlezers

Folashade Keerveld 

Mijn naam is Folashade Keerveld en ben ik één van de voorleespareltjes. In het dagelijks leven ben ik docent maatschappijleer en boekenworm. Elk boek en elk verhaal is een bouwsteen voor een rijke en inspirerende geest! 

"Lezen is als dromen zonder te slapen" 

 

Shammah Brempong 

Shammah, de creatieve duizendpoot, laat de wereld haar speeltuin zijn. Haar werkervaring is een levendige collage. Waarmee ze culturen, gemeenschappen en kunst met elkaar verbindt.